⋆ Произведено в България ⋆ *Минимална стойност на заявка - 25 лв. **За поръчки над 75 лв. Безплатна доставка до офис на Еконт!

Как да изберем най-подходящите дрехи за тренировка?

дамски клинове

Скачането, тичането и клякането по време на интензивна тренировка е достатъчно трудно, но е 10 пъти по-сложно, ако се налага да спирате след всяко едно от тях, за да коригирате увисналия клин или неправилно прилепнал спортен сутиен.

Спортното облекло може да направи или развали тренировка ви, ако не е подбрано правилно. В същото време е трудно да разберете кои са най-добрите артикули за целта при всички опции, които красят рафтовете на магазините. Освен това може да е истински подвиг да намерите дрехи за тренировки на достъпни цени.

Спрете да пилеете трудно спечелените си левове на неправилната екипировка. Ето няколко съвета за намиране най-добрите дрехи за тренировки, независимо дали става дума за дамски клинове, анцузи, якета или други. С тях ще можете да осъществявате пълния си потенциал винаги, когато бягате, ходите на спининг, вдигате тежести във фитнеса или практикувате йога.

Най-добрите материи

Разбира се, онзи чифт клин със сладките изрезки може изглежда невероятно, но как ще се почувствате с него по време на вашата тренировка? Започнете, като разгледате от какво е направен.

Някои тъкани са създадени така, че да се справят с интензивни сесии, като отвеждат влагата от тялото ви, докато други просто я задържат, карайки ви да се чувствате потни и мръсни. Евтините дрехи за тренировка може да зарадват портфейла ви, но не и тялото ви.

Памукът е най-подходящ за тренировки с ниска интензивност. Тази материя попива влагата като гъба, което я прави неудобен избор за супер тежки тренировки.

Но памукът има едно основно предимство: по-малко вероятно е да излъчва лоша миризма на пот след тренировка в сравнение със синтетичните тъкани.

Тренировъчните дрехи, изработени от найлон, еластан, бамбук и полипропилен, са известни със способността си да отвеждат (или изтеглят) влагата за кожата ви, за да може тя да се изпари. По този начин този вид материал може също да помогне за понижаване на телесната температура по време на тренировки в топла среда.

Но какво да кажем за миризмата, тъй като бактериите се придържат към този вид изкуствена тъкан? Ако наистина се притеснявате за това след тренировка, заложете на дрехи за тренировки, направени с антимикробна технология, която често използва сребърни наночастици, инхибиращи бактериалния растеж.

Помнете още, че правилният плат е особено важен за тренировки на открито. През зимата повечето слоеве са за предпочитане. Изберете полипропиленов основен слой, който отнема влагата, за да отведе потта.

Когато времето се затопли, дрехите за тренировка, отнемащи влага, са още по-важни, защото вероятно ще се потите повече. Потърсете дрехи за тренировки, изработени от полиестер за сесии на открито в жегата: те едновременно отвеждат влагата и осигуряват известна защита от UV лъчите.

Тестове

Направете „тест за клек“, преди да си купите нови дамски клинове. Вероятно искате да избягвате такива, които ви стягат или пък падат надолу по тялото ви, когато скачате или клякате.

Съвети за намиране на изгодни дрехи

Не всеки чифт качествени клинове трябва да струва 100 лева. С богатото разнообразие в интернет, сега вече е по-вероятно да намерите достъпни, евтини дрехи за тренировки, които са модерни и се представят добре по време на тренировка в залата или на открито.

Има някои неща, от които обаче не бива да се пести. Добрите връхни дрехи може да си струват, ако често тренирате навън. Инвестирането в хидроизолационни и ветроустойчиви предмети – въпреки че все пак са дишащи – може да направи тренировките ви много по-приятни.

Намиране на перфектната форма

Както за мъже, така и за жени, винаги трябва да обмисляте как се усещат дрехите за тренировка, когато ги носите. Ако не ви е удобно – независимо дали са прекалено стегнати, прекалено широки, сърбящи и други, то значи не са за вас.

Обмислете типа тренировка, която ще практикувате, преди да изберете екипировка. За тренировки с по-силно въздействие, които изискват повече движение, потърсете дрехи, изработени от найлон или еластан. Те са достатъчно разтегливи, за да позволят пълен обхват на движението, като същевременно осигуряват и стабилна подкрепа.

Затвори менюто
×
×

Cart